HTML

Világvándor

23 év, 72 ország, sok ezer óra utazás és még több fénykép. Azt gondoltam, érdemes kinyitnom a világot azoknak, akik a virtuális utazást is kedvelik. Ebben a blogban egészen biztosan nem fogsz olyan képet találni, amelyet ne én készítettem volna el. Nem szeretnék máshonnan vett képekkel jelentkezni, nem szeretnék különféle utazási oldalakról elvett felvételeket közzétenni. Mivel van van 10.000 képem, ha minden nap felteszek egyet, jó az esélyem, hogy életem végéig kitart. :) És még annyit: itt nem csak külföldi képek lesznek. Mert a mi hazánk is gyönyörű!

Friss topikok

Papakolea, a zöld homokos tengerpart (USA, Hawaii)

2013.12.04. 09:35 Világvándor

green_sand_beach_6_1386145698.jpg_1600x1200

Nem sok olyan tengerpart van a világon, amelynek partját zöld homok borítja. 2005-ben jártam itt először, akkor a Nagy-szigeten (Big Island) élő barátom, Doxa javasolta, hogy keressem meg ezt az öblöt. "Az igazi Hawaii" nem más, mint a Nagy-sziget. A természet itt megmutatja erejét, a két vulkán tetején (Mauna Kea és Mauna Loa) szinte egész évben találunk havat, az óceánba ömlő láva pedig fenséges látványt nyújt. Mégis, nagyon sok Hawaiira érkező turista egyáltalán nem mozdul ki Honoluluból. Hiba. Miként hiba lett volna ezt a partot kihagyni, még akkor is, ha az autóparkolótól 70 perces gyaloglással közelíthető meg a valóban eldugott öböl. (Akinek dzsipje van, az persze elautózhat egészen a sziklafalig.) A part neve Papakolea. Big Island legdélibb pontjától nyugatra fekszik - kihagyhatatlan élmény.

 

1 komment

Címkék: vulkán tengerpart USA Csendes-óceán Hawaii zöld homok

A bejegyzés trackback címe:

https://kinyitom-a-vilagot.blog.hu/api/trackback/id/tr615675074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.12.04. 14:13:54

tényleg kihagyhatatlannak tűnik ez alapján a kép alapján is.
jó lenne egyszer eljutni ide.
süti beállítások módosítása